Archive for Category ‘Game’

Street Fighter IV – Brings me back the memory

Share More

Street Fighter IVStreet Fighter (SF) is one of the top fighting game series in the world. It’s very well known even by non-gamers. I met it the first time on SNES machine more than 10 years ago. I can still remember beating up my friends all the time. Of course most of them are not gamers 😛 hehe

Well, not so long ago I heard that Street Fighter IV, the latest series of this game is going to be released on PC. WoW, I was quite surprised. Having been a PC gamer for so long I know that there aren’t many fighting game for PC, especially nowadays. So, I guess it’s worth the shot 🙂

I finally had my hands on it about a week ago. The graphic is very very beatifully done, especially if you compare it with the SNES version 😀 But… I feel like I don’t have the right to give much comments on the graphic side. My computer isn’t well equipped for new games, so I have to set down most of the graphical enhancement options to be able to play it with playable speed 😛

(more…)

Stick (Gamepad) Xbox 360 buat PC

Share More

Xbox 360 GamepadKali ini saya mau sharing yang agak santai sedikit, masalah seputar game. Buat para PC gamers, mungkin ada yang belum tahu bahwa gamepad Xbox 360 bisa digunakan sebagai alternatif game controller di PC. Yah, saya sendiri baru tahu di akhir tahun lalu 😛

Gamepad Xbox 360 ini ada 2 versi, yaitu wired (dengan kabel) dan wireless (tanpa kabel). Keduanya dapat digunakan dengan Sistem Operasi Windows (minimal XP SP1, kalau Vista sudah pasti ok). Perbedaan kedua versi ini saya rasa sudah sangat jelas 🙂 Sementara dari segi harga tentu saja wireless lebih mahal. Tapi dari pengalaman saya mencari barang ini di toko-toko lokal (denpasar), versi wired jauh lebih susah didapatkan. Saya sendiri akhirnya beli yang wired, karena lebih murah, tidak repot urus beterenya dan saya juga merasa belum perlu fitur wireless saat ini.

(more…)

Corner Goal

Share More

Whoa… It’s getting harder finding some spare time to update my blog (^_^) corner goal? nah.. it’s not about real football. It’s Pro Evolution Soccer!! The Official English Version of Winning Eleven, a football game developed by Konami. It has been released to many platformsl like PS, PS2, XBOX and thanx God… the PC version (“,)

PES6 - Corner GoalThis is my 1st corner goal (a direct goal from a corner kick) saved a few months ago when I play with dewa. I was using Manchester United when I made this goal, and dewa was using Arsenal. Ryan Giggs is the man who take the corner kick, he has great curve. The first time I used MU and had Giggs take the corner kick, I tried to pass the kick inside the box with a bit curve, but it ended up curving so wide flying out of the field. It gave me the thought to try to kick it directly to the goal, and it took me several corner kicks before I finally made one.

Anyway, read more and see the Flash Video Streaming I’ve created. If you want to know how I captured the goal and create the streaming if Flash, well… I’ll share it later (^_^) so be sure to come and visit my blog again.

(more…)

Bible Fight

Share More

Bible FightWoW! While googling the net for bible manga, I found another bible related cool stuff! Well, depends on how u look at it 😐 It’s a flash game, Bible Fight, presented by [adult swim] and developed by pop&co. As a flash amateur, I was very amazed by this game. The graphic, the music, the movement, gameplay, everything about this game is technically cool (–)

To me as a christian, I found it kinda awkward to play as my own God, or even worst, It can end up I’m beating my God. Phew… Anyway, don’t blame me for whatever you might experience. Remember what I’ve said and click here to play Bible Fight at your own risk (^_^)

Bible Fight

How Rock R U

Share More

Buat yg suka ngaku Rockers, apalagi yg angkat 80-90an!! buktikan diri lo memang Rock Mania! (^_^) Gim ini gw buat terinspirasi dari Virgin Interactive.

How Rock R U!!?Tadinya sih ada temen (pak hen) dapet email berupa gambar yg bisa jadi gim dari temennya, terus disebarkan deh di kalangan kita. gimnya tebak2an nama band yg ada dalam gambar yg lumayan ruwet itu. tapi karena cuma dapet image, kita ga bisa mastiin jawaban kita bener apa gak. Terinspirasi dari masalah itu, gw jadi iseng bikin game-nya (flash application), supaya kita bisa nebak dan tahu jawaban kita salah apa bener.

sebelumnya gw udah pernah sebarin gim ini melalui email ke beberapa orang, trus dapet masukan masalah spasi dan tanda kutip dari nama band yg orang sering gak tau cara nulisnya. jd gw update deh biar gak terlalu strict meriksa jawabannya. sekarang gw upload lagi ke site gw. So, prove – How Rock R U!!? (^_^)

ps. sejujurnya sih, nama2 grup bandnya rada susah buat kita orang indo :p tapi coba aja deh.. hehehe…