Archive for Category ‘Life’

Valentine’s Day Plus One

Share More

Valentine's Gift from LexYesterday is what many people know as Valentine’s Day (VD). Honestly, I don’t know a lot about it until I read it today in Wiki. All I know was VD should be the day when ones celebrate their love with a special person in their life. Spending a special time together in a special way. For some people it’s also a chance to give a gift of love, where flowers and chocolate is usually the most common alternative.

Well, now I know that the name Valentine itself doesn’t have any romantic history. Beside the fact that people still celebrate it on Feb 14th, the celebration of VD nowadays hasn’t got any relevance to its origin. Some other countries has adapted VD celebration to their own version, not sure if this is a result of a social assimilation or just an end product of commercialization. Yet, some countries/people still see VD as a christian day. This has caused the celebration of this day is prohibited in some countries/area.

Tonight, I’m not going to debate about should or should you not celebrate VD. Beside, VD is already a few hours behind (here). I’d just like to remind myself, that from today I only have 320 days left of this year (2011). That’s considering The End of Days isn’t coming anytime soon 😛 Anyway, I don’t have any choice with what I should have done in the past, but I’ll always have a choice with I should do in these next 320 days.

It never really matters if today is VD, Mother’s Day, Father’s Day, Children’s Day, Grandparent’s Day, Best Friends’ Day or just an ordinary day. What matter is as long as I have love, for God, family, parents, siblings, relatives, friends or anyone, then I have enough reason to celebrate today 🙂

Well, happy any day to all of you! 😉
Love, Sahat Tambunan

Trapped in a Dream

Share More

I thought being trapped in a dream only happens in movies,
but believe it or not here is my story…

Big House SpiderOne early morning sometime in 2010, I was still sleeping when I heard my wife screaming outside our room. I woke up by instinct and ran out to check out what had happened. She looked so shock and was staring to a corner of the family room. I quickly realize that there stood the only animal she can’t stand, a big spider. To be honest, I’m not a spider person myself. Spiderman is cool, but big spider… ugh… no, thank you. But she looked at me desparately, and I just knew what she wanted me to do just by looking at her eyes. Ugh… okay, I don’t think I have another choice.

So, I did what I had to do. I finished my job and headed back to bed. I could have at least another hour before preparing myself for work. So back to sleep I went… zzzZZzzZZZ… Doh, I think it’s kinda spooky. I dreamt about spiders, lots of spiders, big ones and they’re not friendly at all 😐 I woke up, but guess what, I wasn’t really awaked, I was dreaming of waking up and those spiders just won’t give it up. It took me about 20 minutes before I finally back to reality.

Phew, that might be one of the most spooky moment of my life. Trapped in a dream for 20 minutes with lots of very unfriendly big spiders. Well, perhaps I did deserve it (T_T)

* Gambar di ambil tanpa ijin dari tara-west.com

Bercak Bintik Merah pada Bayi setelah Demam

Share More

Hari kamis minggu lalu uly telepon memberi kabar bahwa lex tiba-tiba demam. Suhu lex mulai naik sampai 38,4 °C. Pertolongan pertama sesuai anjuran dokter kami berikan parasetamol untuk menurunkan panas. Karena panas tidak kunjung turun maka saya pulang kantor agak cepat dan kami segera ke dokter. Dokter melihat tenggorokan lex agak merah, jadi kami pulang dengan 1 obat puyer dan 1 obat sirup untuk mengobati radang tenggorokan.

Besoknya ternyata panas lex kembali naik hingga diatas 39 °C. Kali ini uly menghubungi dokter lewat telepon dan dianjurkan menggunakan ibuprofen menggantikan parasetamol sebagai penurun demam. Panas lex pun berangsur turun.

Hari ketiga, paginya lex masih agak hangat. Untungnya hari sabtu, jadi aku bisa ikut jaga lex seharian. Sorenya kami mulai lebih tenang karena panas lex semakin turun.

(more…)

Love and the journey of life

Share More

Hari ini waktu lagi cari2 note tiba2 nemu file lama yg isinya seperti di bawah ini…

Love and the journey of life

in my search of love, i’ve failed
in the journey of life, i lost faith
years of life, searching for one
only to find, the love behind

in your search of love, you cried
in the journey of life, you seek light
living your life, wondering why
never find the one, your love you

in our search of love, We sacrificed
in our journey of life, did we find the one?

until love, finally found us…

Udah lupa waktu nulis dulu lagi mikirin apaan, jadi udah lupa juga artinya apaan. Di coba baca2 lagi jg masih tetep aja bingung 😛 hehe, au ah. Berhubung belum sempet bikin post baru jd post iseng2 dulu aja deh (^_^)

Bali Tour 3, Kebun Raya Bedugul

Share More

Lex n Mon Laughing

At last! We finally had another Bali Tour after almost 1 year since our last one (^_^) If you curious about our previous tours, do check our 1st Bali Tour to Tanah Lot and 2nd Bali Tour to Uluwatu. So as the title suggest, this is our 3rd tour of Bali and this time we went to Kebun Raya Bedugul (KRB).

Photos at KRB 1KRB is a botanical garden located in Bedugul. It’s not actually the real name, but some people just call it that way because it’s located in Bedugul. Its real name is Kebun Raya Eka Karya. Honestly, before we went there, I didn’t really know what to expect from a botanical garden. I’ve never been on one before. So, I wasn’t sure how fun this trip would be. We started the tour a bit late in the afternoon. I think we leaved the house around 1 O’clock. There’s also something different with this tour. If there’s just me n my wife in our previous tours, this time there are 5 of us! No, no, we’re not having triplets 😛 hehehe… It’s me, uly, lex, uly’s mom and uly’s brother.

Bedugul is about 2 hours of driving from our home. Quite far, but we did enjoy the trip. Driving through green areas is always a good refreshing for the eyes. Plus the weather was clear during the trip. We arrived there around 3 O’clock. Unfortunately, rain fall exactly on our arrival. It was just a light one, but we didn’t want to put Lex on any risk. So we drive around slowly hoping the rain would stop any minute, and thank God it does 🙂

(more…)

Lex Pasca Operasi

Share More

Lex bobo pasca operasiKemarin-kemarin saya sudah share masa-masa sulit operasi hernia buat Lex, dari saat pengecekan pertama ke dokter, sampai sehari sebelum operasi. Terima kasih buat keluarga dan temen2 semua yang udah kasih support dan perhatian baik secara langsung, telepon, facebook dan comment di sini. Oh iya, special thanks jg buat blih yande yang bahkan sempat melakukan investigasi terhadap dokternya beberapa waktu yg lalu (^_^)

Sedikit share mengenai proses saat operasi berlangsung, kami hanya bisa berdiam menunggu di luar ruangan operasi, mencoba untuk menekan semua rasa khawatir. Tapi ternyata saat paling berat ialah tepat setelah operasi, saat kami menemui Lex di ruang pemulihan. Dia sudah sadar dan terus menangis. Hancur rasanya hati kami melihat Lex terbaring menangis dengan bekas luka operasi dan infus di kaki. Tapi dokter tidak langsung mengijinkan kami memeluk Lex. Untungnya tidak lama, setelah kira-kira 15/30 menit akhirnya dokter memberi ijin memeluk dan menyusui. Saat diangkat dan di peluk oleh uly seketika itu juga tangis Lex terhenti. Saya seperti bisa merasakan bahwa dia takut dikelilingi oleh orang2 tak di kenal di tempat yg yg tak di kenal dan entah diapakan.

Yak! Tapi cukup sampai di situ cerita susahnya, karena sekarang sudah hampir 2 minggu lewat dari saat operasi Lex dan saat ini Lex sudah sangat sehat segar bugar pulih total dengan kondisi fit 100% tidak kurang suatu apapun (^_^) Jadi sekali lagi terima kasih banyak untuk semua dukungannya, saya doakan teman2 yang akan/sudah punya bayi tetap sehat selalu.

🙂 Salam…

Besok Operasi Hernia

Share More

Menyambung kisah hernia dan lex, sabtu minggu lalu kami kembali periksa ke dr D. Saya sendiri sudah mendapat lumayan banyak informasi mengenai hernia pada bayi. Berdasarkan informasi tersebut dan melihat kondisi hernia lex yang semakin besar dan semakin turun, saya akhirnya bersiap diri akan kemungkinan operasi. Sebelum berangkat saya juga mengingatkan uly untuk bersiap seandainya dr menganjurkan operasi.

Ternyata sesuai dugaan, setelah melihat perkembangan hernia lex, dr D menyarankan dilakukan operasi. Beresiko bila kondisi ini dibiarkan, karena usus sudah turun semakin banyak dan semakin jauh ke bawah. Besoknya sesuai anjuran dr D, kami melakukan pengecekan biaya operasi hernia di RSPB. Jujur angkanya cukup bikin kaget. Ada sedikit penyesalan juga sih karena kami belum ikut asuransi. Tapi tidak apa2, karena kami ingin yang terbaik bagi lex semampu kami, supaya lex terus tumbuh sehat dan kuat 🙂

Beberapa hari kami mengatur budget untuk biaya operasi. Setelah budget jelas untuk perkiraan biaya berikut buffer, kami kembali menghubungi dr D untuk jadwal operasi dan pertemuan dengan dr bedah anak. Lucunya nama dokter bedahnya hampir sama dengan dr D. Inisialnya dr D2 😛 Jadilah kami sore ini bertemu dengan dr D2 di RSSH. dr D2 masih terlihat lumayan muda (atau awet muda). Sekali lagi kami mendapatkan penjelesan terperinci mengenai hernia, tapi kali ini plus penjelasan mengenai tindakan operasi yang akan diambil. Beliau juga memastikan apakah kondisi lex baik dan aman untuk operasi.

Besok pukul 8 pagi kami sudah harus di RS untuk cek lab dan menerima himbauan puasa buat lex (hanya boleh minum air putih). Operasi sendiri akan dilaksanakan sekitar pukul 2 siang, dan diprediksikan berjalan selama setengah sampai satu jam. Karena lex masih bayi, dr meminta untuk pengecekan kondisi sampai besoknya. Jadi kami harus menginap satu malam di RS. Yah, paling tidak saya bisa kembali mencicipi masakan RS yang enak nih (suer, masakan di RSPB enak2) 😛 hehe. Mohon doanya ya supaya operasi berjalan lancar, dari persiapan sampai semua tindakan pasca operasi.

Gute Nacht, liebe Freunde 🙂