Archive for October 2007

Min-Width, Min-Height – IE vs FF

Share More

daru dulu ampe sekarang, masalah paling menyebalkan saat bikin css untuk design web itu hasil yang terkadang beda di bermacam browser. Kalo gw sih yang penting css gw tested di Internet Explorer dan Firefox.

Khusus untuk nilai min-width dan min-height, Firefox mengimplementasikannya dengan sangat baik. Jadi kalau kita kasih min-height 200px, ya heightnya minimum bakal 200px, kalo lebih dia akan expand sesuai content. Tapi si IE (gw coba sih yg versi 6) ga kenal ama css yang namanya min-width and min-height. Jadi di IE cukup pake width aja atau height aja, dia akan expand sesuai content. TAPI! kalo kita specify width atau height (seperti maunya IE), Firefox bakal mempertahankan nilai width/height yg kita kasih, dan ga akan expand sesuai contentnya.

So, solusinya? kembali dengan cara lama, kita acak dikit cssnya supaya ada style yg hanya di baca IE. here’s a sample of the result:

.suatu_div {
	width: 500px;
	min-height: 200px;
	margin-left: 25px;
}
* html .suatu_div {
	height: 200px;
}

Contoh diatas akan menghasilkan suatu div memiliki lebar fix 500px, height minimum 200px (bisa expand tergantung isinya) dan margin kiri 25 px.

Live Report

Share More

WoW..!!! Udah lama banget gak ngeblog lagi. And finally, my 1st post live from Bali. It has almost been 3 weeks since I first land my soul on this lovely island.

The last time was 15 years ago. I had my 3rd to 5th year of elementry school here, that’s 3 years. And now, having returned here, I find out that most of the things have changed. Took some time to bring back those memories. Then I visited the house I used to live in, it looks horrible. My uncle said that no one else live in it since we left.

kocu at office The new office is awesome! We rent a nice villa in a quite area, less than 10KM (15 minutes) from Denpasar. Less traffic, less pollution, less stress but more dogs!! 😆 Yap! There are so many dogs here in Bali, you might find at least 2 dogs in almost every street. And that exclude the special breed dogs which usually kept inside of the house.

1st impression, I like being here, and I’m quite sure ri will love it here, too. She loves beach very much, and Bali is a beach paradise.

I guess that’ll be all for now. Sahat Tambunan reporting live from Bali, see ya!