Introducing kocu4

Share More

Finally, after some weeks of uncivilized life, I’m back with a new baby 🙂

This one is actually in lower class than the previous. But what can I say? I think they upgrade the lower class, and set higher minimum standard for Tecra. Unfortunate for me, this new standard doesn’t seem to fit my budget. Well here it goes, I proudly introduce you to my kocu4, a Toshiba Satellite A200-E530.

A brief of the historical story:

kocu1 was a Pentium-3 500 MHz PC with NVIDIA Riva TNT 2 Ultra. I bought it right before I started going to university.

kocu2 came a few years after it, a Pentium-4 1.6GHz PC with NVIDIA GeForce4 MX.

Finally, I graduated and started working for 1 year, kocu3 then came with a breakthrough from PC to Notebook. My 1st Mobile Computer, a Toshiba Tecra S2, powered by Pentium Centrino 1.73 GHz and NVIDIA GeForce Go 6600.

And now, the star of the post, my 2nd Mobile Computer. Here she is:

Toshiba Satellite A200-E530

  • Intel® Centrino® Duo Processor Technology (Intel® Coreâ„¢2 Duo Processor T5300 1.73GHz, 2MB L2 Cache, 533MHz FSB)
  • NVIDIA GeForce Go 7300 Memory 128MB
  • 1GB DDR2 SDRAM (upgraded from 512MB)
  • 120GB (Serial ATA) with shock absorbers
  • DVD SuperMulti Double Layer Drive with LabelFlashâ„¢ Technology
  • 15.4″ WXGA TFT Clear SuperView display, resolution 1,280 x 800
  • harmon/kardon speakers, 16-bit stereo, Intel® High definition Audio Support
  • 6-Cell Lithium Ion Battery Type
  • Genuine Windows® Vistaâ„¢ Home Premium Edition
  • 2.72kg
  • 1-year parts & labor (Carry-in), 1-year battery (Carry-in)
  • Fingerprint, Camera 1.3M, etc dah

Target to kocu5? I’m not sure. Could be in 2 or 3 years, or even 5? who knows? G’ night (^_^)

Share this Post More

6 Responses to “Introducing kocu4”

  1. JiE Says:

    wah.. layarnya besar ya.. tapi konsekuensinya jadi berat 🙁

  2. kocu Says:

    @jie:
    coba deh perhatiin, dari kocu1-kocu4 gw selalu pake NVIDIA, which means… I’m a gamer!! 😀 hehe. Selain ga puas maen gim dengan layar di bawah 15.4″ alasan lain karena harganya lebih murah dan untuk kerja juga dapet view yang lebih luas (^_^) so.. berat itu jadi konsekuensi yang harus gw terima dah

  3. ahmad simanjuntak Says:

    Selamat…
    Gak makan-makan nih? 🙂

  4. Chen Hendrawan Says:

    Mending Windows Vista nya ndak usah diactivate, bisa di redeem ke Microsoft katanya. Duitnya buat beli XP 😀 Habis Vista sucks, Vista Home sucks more… :p Lu akan merasakan ketika ga berhasil maenin game-game yang lu cintai, kekeke..

    Anyway selamat. (Huh, gajadi beli mekbuk 🙁 ). Kapan berangkat?

  5. kocu Says:

    @ahmad:
    thank you. emang seneng sih… tapi ada sedihnya juga harus ngures duit tabungan 🙁 hiks…

     

    @chen:
    > wah? di redeem beneran? dapet berapa? ga bisa gamee??? ntar gw tes PES6 dulu ya. kalo ga bisa… hiks… 🙁 I’m speechless…
    > and mekbuk plo? plis deh? harganya bikin orang jantungan 😐
    > berangkat ke mana?? lu jangan bikin gosip yg blum gw post ya 😀 hehe..

  6. OktaEndy Says:

    senangnya… aku pengen beli dari dulu gak bisa juga…
    kelas nya pc mulu muahahahaha

Leave a Reply